Αλέξης Σαββόπουλος

Τελικά να χαρεί ή όχι o Άρης;

Η ερώτηση που πρέπει να κάνει ο φίλος του Άρη στον εαυτό του είναι πολύ απλή. Αν του έλεγαν μετά τον αποκλεισμό από την Κοβαλίφκα ότι στο τέλος θα τερμάτιζε τρίτος, θα ήταν ευχαριστημένος;

Στον φίλο του Άρη αρέσει η ίντριγκα. Να τρώγεται με τα ρούχα του. Να τα περνάει όλα από εξονυχιστικό έλεγχο. Δεν είναι απαραίτητα κακό -ποτέ δεν έκανε καλό η μασημένη τροφή- αλλά με ένα μέτρο. Αφορμή η κατάληψη της 3ης θέσης από την ομάδα του Άκη Μάντζιου και η κουβέντα αφορά το αν τελικά ο Άρης πήρε αυτό που δικαιούται ή αδίκησε τον εαυτό του στο φινάλε.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Οι μισοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι για να βγει στον Λευκό Πύργο για να το πανηγυρίσει κιόλας που στο νήμα βγήκε τρίτος και οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν ότι συνιστά επιτυχία και πρόοδο. Για μένα τα δίκια τους έχουν και οι μεν και οι δε. Ασφαλώς και δεν θα ανοίξει σαμπάνιες στα αποδυτήρια ο Άρης επειδή βγήκε τρίτος.

Και είναι ένδειξη υψηλών προσδοκιών ότι μένει μια αίσθηση ανικανοποίητου στον οργανισμό Άρης. Μια διάθεση να μην μπαίνει… ταβάνι στους στόχους. Να προοδεύει κάθε χρόνο και πιο πολύ το club σε όλους τους τομείς. Από την άλλη δεν είναι και μικρό πράγμα, η ομάδα επί τρία συναπτά έτη να εξασφαλίζει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επιδεικνύοντας μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα.

Ανεβαίνει το πρεστίζ, διευρύνονται οι ορίζοντες, μπαίνουν λεφτά στα ταμεία αρκεί φυσικά το πάθημα Κοβαλίφκα να έχει γίνει μάθημα. Όπως επίσης δεν είναι και.. αμελητέο ότι άφησε πίσω ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ και σαφώς μεγαλύτερες πλάτες και διείσδυση σε άλλους τομείς.

Η χρονιά είναι πετυχημένη. Απλά θα μπορούσε να είναι σούπερ επιτυχημένη και να μιλούσαμε για μια σειρά από υπερβάσεις αν δεν υπήρχαν κάποιες καθοριστικές στιγμές στη σεζόν. Η ανατροπή του 0-1 από τον Αστέρα στη Τρίπολη, το 0-2 στην Τούμπα που αντί να γίνει 0-3 έγινε 2-2 και προσέφερε σωσίβιο σε ΠΑΟΚ και Γκαρσία.

Τα δυο εντός έδρας ματς… μαγική εικόνα με τον Παναθηναϊκό που το γήπεδο είχε κατηφόρα αλλά η ομάδα του Μάντζιου πέταξε πέντε βαθμούς τσάμπα και βερεσέ. Το χαμένο πέναλτι του Γκάμα με τον Ολυμπιακό και φυσικά του κρυφτό του Μπουχαλάκη στον Κουέστα στο κύπελλο που στέρησε από τον Άρη την προοπτική συμμετοχής σε ένα τελικό και τη διεκδίκηση ενός τροπαίου.

Πάντα όταν κάνουμε την τελική… σούμα οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψιν και όλες τις παραμέτρους. Ενδεικτικά αναφέρω το τεράστιο θέμα που είχε η ομάδα στη θέση του φορ όλη τη χρονιά παρά την συγκινητική προσπάθεια του Μάνου. Την ελάχιστη, στα όρια του αδιανόητου, βοήθεια που πήρε από τον Ματέο ενώ περίμενε αντιστρόφως ανάλογη συνεισφορά, την επίσης μηδαμινή ένεση φρεσκάδας από τις προσθήκες του Ιανουαρίου, τα «θέματα» που αντιμετώπισε κατά περιόδους και από τους τρεις τερματοφύλακες, τους σοβαρούς τραυματισμούς Ματίγια, Μπεναλουάν και την αδυναμία προσαρμογής του Κάτσε. Όλα αυτά μαζί άφησαν τον Μάντζιο με 14-15 ποδοσφαιριστές που… τέντωσαν από τις συνεχόμενες συμμετοχές.

Η χρονιά ανέδειξε και κάποια πρόσωπα. Πέρα από τα γνωστά (Γκάμα, Μαντσίνι, Σάσα, Ρόουζ, Δεληζήση, Ματίγια και Σούντγκρεν), απολύτως ωφέλιμοι ήταν και άλλοι τέσσερις παίκτες. Ο ακούραστος εργάτης Τζέγκο, ο πολυθεσίτης Σάκιτς, ο παίκτης-βαρόμετρο Μπερτόγλιο, ο φιλότιμος Μάνος που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ενώ δεν προοριζόταν για κάτι τέτοιο.

Άφησα τελευταίο τον Άκη Μάντζιο. Σαφώς πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας. Συμμάζεψε την ομάδα, έφτιαξε καλά αποδυτήρια, έπαιξε κάτι που εκτιμήθηκε από την κοινή γνώμη και το σημαντικότερο για μένα, δίχως φανφάρες απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε πάγκο μεγάλης ομάδας. Απόλυτα δίκαια έχω την αίσθηση κερδίζει την ανανέωση του συμβολαίου του.

Η επόμενη μέρα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την απόφαση που θα βγάλει κάποια στιγμή το CAS μετά τις 15 Ιουνίου. Ενδεχόμενη αδυναμία ενίσχυσης αυτόματα θα χαμηλώσει τον πήχη των φιλοδοξιών αφού το ρόστερ θα παραμείνει το ίδιο και με χρόνο στην πλάτη αρκετών παικτών. Αν όμως το club μπορεί να βάλει παίκτες, τότε είμαι βέβαιος ότι αν γίνουν ορθές επιλογές εκεί που… πονάει η ομάδα και η επόμενη σεζόν θα βρει τον Άρη ανταγωνιστικό και διεκδικητή στόχων.

ΥΓ. Η ερώτηση που πρέπει να κάνει ο φίλος του Άρη στον εαυτό του είναι πολύ απλή. Αν του έλεγαν μετά τον αποκλεισμό από την Κοβαλίφκα ότι στο τέλος θα τερμάτιζε τρίτος, θα ήταν ευχαριστημένος;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x